• Uitzicht op je rijbewijs?

  Begin dan je rijlessen bij rijschool Crossroads! Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

PRAKTIJKOPLEIDING-B

voor zowel schakelauto als automaat

Tarieven:

 • Autorijles: € 45,- per 60 minuten
 • TTT: € 180,-
 • Praktijkexamen: € 350,-
PRAKTIJKOPLEIDING-B

(tractor)-T-rijbewijs

Tarieven:

 • E-learning theorie: €90,-
 • Theorie examen: €65,-
 • Rijles 60 minuten: €80,-
 • Inzet lescombi rijexamen: €110,-
 • Onbeperkte theorieles / begeleiding + E-learning pakket: €210,-
 • Praktijkexamen: €415,-
(tractor)-T-rijbewijs

E-Rijbewijs achter B (aanhanger)

Tarieven:

 • Autorijles met aanhangwagen: € 52,50 per 60 minuten-
 • Praktijkexamen € 245,-
 • 5 uur rijles + aansluitend examen: €495,-
E-Rijbewijs achter B(aanhanger)

Haal nu het Praktijkopleiding B, (tractor) T-rijbewijs of E-Rijbewijs achter B (aanhanger)

PRAKTIJKOPLEIDING-B

voor zowel schakelauto als automaat

Autorijbewijs Categorie B

Praktijkopleiding categorie B voor zowel schakelauto als automaat. Jouw uitzicht op het autorijbewijs
Onze auto’s zijn voorzien van alle gemakken en veiligheden, zoals parkeersensoren, achterrijcamera, hill hold control, ABS, lane departure system etc.
Gedurende de hele opleiding word je begeleid door dezelfde instructeur, welke je indien gewenst, ook begeleidt bij het rijexamen.

Wanneer les?

Je kunt naar eigen inzicht de autorijlessen inplannen, dit kan middels losse lessen, één of meerdere lessen per week, of één of meerdere uren per les.

Nieuwste opleidingsmethodes:

De instructie vindt plaats volgens de nieuwste opleidingsmethodes en aan de hand van een instructiekaart zodat het hele programma van exameneisen in een duidelijke volgorde wordt aangeleerd.

Tussen Tijdse Toets:

Ook bestaat de mogelijkheid tot het houden van een TTT (Tussen Tijdse Toets).
Deze toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR en verloopt zoals een echt examen.

Dus alvast een goede gewenning voor het echte rijexamen.
Het slagingspercentage bij een examen na een TTT ligt zo’n 20% hoger dan normaal.

Je kunt ook kiezen voor een compleet B pakket, dit omvat de theoriecursus inclusief examen, het rijlespakket bestaande uit 25 rijlessen, TussenTijdse Toets en het rijexamen.

(tractor)-T-rijbewijs

Tractor Praktijkopleiding

Vanaf 1 juli 2015 is er een nieuwe rijbewijscategorie bijgekomen. Het T-rijbewijs voor bestuurders (vanaf 16 jaar) van land- en bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg. Redenen voor deze invoer zijn: verkeersveiligheid, het feit dat er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg rijden, het de laatste categorie motorvoertuigen is waarvoor geen rijbewijs is en alle omringende landen al een T-rijbewijs hebben.

Rijd je straks op een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) of een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) en begeef je je hiermee op de openbare weg, dan moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Door het halen van het T-rijbewijs laat je zien dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Hoe haal je je T-rijbewijs?

Je kunt al vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent je theorie-examen halen. Om praktijkexamen te mogen doen moet je 16 jaar zijn.

Theorie-examen:

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s en MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorieexamencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie’s in Goes en Breda. Een theorieexamen kun je reserveren via onze afdeling planning. De geldigheid van het theorie-examen is 1,5 jaar (18 maanden).

Eigen verklaring indienen:

Om praktijkexamen te mogen doen moet je ‘rijdgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR beoordeelt of je rijdgeschikt bent aan de hand van een Eigen verklaring. Hierop staan vragen over je gezondheid. Een Eigen verklaring is onder andere verkrijgbaar via onze rijschool. Als het CBR besluit dat je rijdgeschikt bent, registreren zij een Verklaring van geschiktheid. Je ontvangt hierover een bericht. Als het CBR dit niet kan besluiten op basis van je Eigen verklaring, dan kan aanvullend onderzoek door een arts of specialist nodig zijn. Als dit het geval is hoor je dit van het CBR. Zorg dat je ruim op tijd voor je praktijkexamen een Eigen verklaring invult, zodat je tijdig een besluit van het CBR ontvangt, ook wanneer je langs een arts of medisch specialist moet. Zonder een Verklaring van geschiktheid kun je geen praktijkexamen doen.

Praktijkexamen:

Heb je het theorie-examen gehaald, dan doe je praktijkexamen. Tijdens het examen wordt getoetst of je met het examenvoertuig veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Het aantal praktijklessen dat je nodig hebt is afhankelijk van de ervaring die je hebt en de snelheid waarmee je de vaardigheid onder de knie krijgt. Tijdens het praktijkexamen wordt behalve op rijvaardigheid ook getoetst op bijvoorbeeld verkeersinzicht en veilige verkeersdeelname. Je praktijkexamen wordt afgenomen op onze locatie in Roosendaal of op één van de praktijkexamencentra van het CBR.

E-Rijbewijs achter B (aanhanger)

E-Rijbewijs achter B(aanhanger)

Zowel zakelijk (werk) als privé kan E-rijbewijs wenselijk zijn. Denk hierbij aan aanhanger, paarden/boottrailer of caravan.
Voor rijbewijs B geldt dat je met een personenauto met een aanhanger van maximaal 750kg mag rijden. Hierbij gaat het om leeg gewicht aanhanger en bijhorende laadvermogen (=Maximale Toelaatbare Massa => MTM). Weegt aanhanger bv 200 kg, dan is laadvermogen 550 kg. Het laadvermogen geeft aan hoeveel kg maximaal geladen mag worden en niet het daadwerkelijk gewicht van de lading.

Met rijbewijs BE kun je wel met een aanhanger boven de 750kg rijden (Maximale Toelaatbare Massa). Ook mag je dan rijden met een combinatie (auto + aanhanger) waarvan MTM hoger is dan 3500 kg. De aanhanger mag zwaarder zijn dan de auto. Middels het kentekenbewijs van de auto kun je zien hoeveel gewicht de auto mag trekken. Niet alle auto’s mogen dergelijke zware aanhangers trekken.

Eisen voor het behalen van rijbewijs BE

Voor het behalen van je rijbewijs E is een theoriecertificaat niet verplicht. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Dit toont aan dat je in staat bent om een auto te besturen. Wil je een rijbewijs E halen dan moet je voldoen aan de volgende eisen:

 • Minimum leeftijd van 18 jaar
 • In het bezit zijn van een rijbewijs B
 • Slagen voor praktijkexamen rijden met aanhanger

Praktijklessen

Onze praktijklessen worden gegeven conform de nieuwste opleidingsmethodes en examen eisen.
Er is keuze uit onderstaande opleidingen:

 • Regulier opleiding middels 1 of meerdere lessen per week. In onderling overleg worden deze lessen ingepland.
 • Spoedcursus van 1 a 2 dagen. Na een intake test van 1 uur wordt er een planning gemaakt aangaande lessen en bijhorende praktijkexamen. De lessen worden verdeeld in dagdelen met daar aansluitend het examen
× App ons